Florbalisté třetí ligu nezachránili

15.05.2008 21:07

Asper opouští třetí ligu a v příští sezóně bude působit pouze v "Kraji". Rozhodla o tom také napínavá koncovka soutěže. Asper nakonec sestupuje jen vinou horších vzájemných zápasů s Havířovem (3:3 a 2:4). V posledním turnaji narazili nejdříve hráči Asperu na "B" tým Pepina Ostrava, přičemž po boji se radoval soupeř díky výhře 7:5. Ve druhém utkání kola se na Asper postavil dalšímu ostravskému celku a ačkoliv Švédsko je florbalovým gigantem, název TreKronor tentokrát Slezanům nepomohl. Šumperk zvítězil 6:3, ale jak se později ukázalo, na záchranu to nestačilo. Největší rival, Predators Havířov, totiž dokázal v boji s městským rivalem Slavia Florbalshop.cz Havířov uzmout remízu 4:4 a tím si i zachránit příslušnost ke třetí lize. V té nakonec vyhrál výběr Petrovic, který tak postoupil do 2. ligy.

Stejný osud jako Petrovice mohl potkat také šumperské juniory, kteří dokázali zvítězit v divizi VIIA 3. juniorské ligy (o bod před Olomoucí) a postoupit do kvalifikace o druhou ligu. V té je čekal souboj s bohumínským vítězem divize VIIB. V prvním zápase ve vlastní hale vyhrál sice Asper 3:2, v odvetě však prohrál o tři góly 5:8 a o postupu si mohl nechat zdát. Do 2. ligy tak postoupil tým 1. SC Bohumín.

Své mistrovské soutěže dokončily i juniorky a žákyně. Mezi juniorkami skončil Šumperk na skvělém třetím místě, když více bodů posbíraly jen florbalistky Vítkovic (vítězky divize V první juniorské ligy dívek) a Pepina Ostravy. V kanadském bodování soutěže skočila čtvrtá šumperská hráčka Hana Štěrbová, která získala ve 22 zápasech 32 bodů za 18 branek a 14 asistencí. Mezi brankářkami vychytala Jarmila Davidová plných 7 čistých kont, náhradní brankářka Zuzana Košťálová ze čtyř odchytaných utkání zvládla polovinu zápasů s nulou. Mezi žačkami si Šumperk odkroutil svou první sezónu a v sedmičlenné soutěži vybojoval páté místo s bilancí šesti výher, jedné remízy a 11 proher.

Zpět