Jeseník padl, postup je na dosah

17.05.2008 23:39

 

Šumperský fotbal i nadále kráčí mílovými kroky vstříc postupu do divize. Po téžkém zápase v Mohelnici se i v následném utkání hraném venku postavil proti FK SAN-JV Šumperk velice kvalitní tým - nejlepší tým jara Jeseník. Místo Matějíčka, který příliš v zápase s Mikulovicemi nepřesvědčil, se mezi tyče postavil Šabo, v obraně pak chyběl vykartovaný Málko. Útočné duo mělo i tentokrát nezměné složení Navrátil - Horák. Dramatický a napínavý duel skončil stejně jako ten zmiňovaný mohelnický - výhrou Šumperka v poměru 2:1. Vývoj zápasu byl však zcela opačný.

Již ve třetí minutě poprvé zahrozili hosté, ale ránu Knápka vyrazil Jaroš na roh. A zdaleka to nebyla poslední příležitost Šumperka v utkání. Horák s Navrátilem často svými kombinacemi tropili domáícím problémy, jenže koncovka buď chyběla zcela a nebo byla prachbídná. Obdobně na tom byli i domácí. Do druhé půle utkání vlétli společně s deštěm domácí, kteří záhy poprvé testovali pozornost Šumperka při rohovém kopu. V 50. minutě se k míči dostal Pavelka, zastavil ho nedovoleně Opravil a hostující bek dostal žlutou kartu. Postupem času se nad trávníkem pořádně rozpršelo a déšť přinesl i branky. Ta první přišla v 58, minutě, šutér Pavelka se prohnal obranou lídra tabulky a pohotově zakončil. Z vedení se však Jeseník radoval jen čtyři minuty. Horák byl ve vápně faulován a sám postižený v 61. minutě z penalty srovnal. Šumperk tak nakročil k obratu v zápase. Ve 74. minutě měl na kopačce vítězství Navrátil, jenže ke střele se nejlepší střelec soutěže nedostal - míč si ukopl. O minutu později se však již Navrátil radoval - pohrál si s celou obranou a rozhodl.

Po sršti šumperské přišla ta povětrnostní - na trávník nejprve dopadly kroupy a pak návaly deště, poslední slovo však měli šumperští hráči. Ačkoliv Klemsa v samotném závěru zazdil stoprocentní šanci, mohli se hosté radovat z výhry 2:1. Ta je o to důležitější že Mohelnice své utkání v Kralicích nezvládli a odvezli pouze bod za remízu 1:1. Šumperk tak má na čele přeboru již náskok pěti bodů a postup do divize má na dosah ruky.

Zpět