Šumperk slaví postup

02.06.2008 20:04

Je dobojováno. Postupové místo drtivým jarem získali šumperští fotbalisté, které do divize katapultovala po sobotní výhře v Litovli nedělní remíza Mohelnic v Ústí. Šumperk odehrál v Litovli další dobré utkání, nicméně dlouho se střelecky trápil. O vítězství hostů se nakonec paradoxně postarali domácí, kteří si v druhé půli vstřelili vlastní gól. Mohelnice v Ústí prohrávala již po prvním poločase a nakonec dokázala jen srovnat.

Šumperk má v tuto chvíli na kontě 67 bodů a sedmibodový náskok na Mohelnici. Dvě kola před koncem je tedy matematika poměrně jednoduchá i pro žáčky prvních tříd - ve hře je již pouhých šest bodů a to je tedy definitivní jistota postupujícího do divize. Boj se nejspíše strhne o druhé místo tabulky. Mohelnice mají již jen dvoubodový náskok před HFK Olomouc "B" a hned v dalším kole se obě mužstva střetnou v hanácké metropoli.

Šumperk doma přivítá sedmé Kozlovice a dají se čekat nemalé oslavy postupu do divizní soutěže. Šumperk na jaře prohrál jen v prvním kole doma na umělce s Olomoucí, od té doby však Šumperk neprohrál. Na domácím trávníku dokonce neztratil ani bod. Zlomovým momentem byly ale výhry venku a to zvláště v Mohelnici a v Jeseníku. V posledním domácím střetnutí dostala předposlední Leština brutální výprask 1:9 a je tedy otázkou, kolik v pohodě hrající fotbalisté SAN-JV naloží v dalším kole Kozlovicím. Zápas začíná v neděli v 16:30 a všichni jste na domácí derniéru sezóny zváni.

Zpět