Tomáš Hedrich táhl juniory, Jurásek a Zatloukal pak dorosty

13.05.2008 20:07

Tomáš Hedrich hned třikrát během sobotních závodů vystoupal na stupně vítězů. Ani jednou však nedosáhl na nejvyšší příčku, což se i přes výborné výkony nepovedlo žádnému šumperskému atletovi či atletce. Hedrich byl vidět hlavně v běhu na 100 metrů (v čase 11,40 vybojoval třetí místo) a také v trojskoku a dálce. Mezi dálkaři dosáhl Hedrich na nejlepší umístění, když za výkon 6,84 metrů dosáhl v konkurenci 22 dálkařů na 2. místo. V trojskoku skončil o pozici horší výkonem 13,10 metrů. Mezi juniory na bednu dostoupal kromě Hedricha již pouze Michal Skýpala, který v oštěpu získal třetí místo hodem dlouhým 53,46 metrů. V kladivu navíc zůstal Skýpala čtvrtý, když nestačil pouze na trio slovenských reprezentantů startujících v barvách Brna.

Dařilo se dorostencům, kteří mezi týmy vybojovali skvělé třetí místo. Vpřed je táhlo duo Jan Jurásek - Ondřej Zatloukal. Oba borci si odvezli z Olomouce po dvou stříbrných medailích. Jurásek navíc jako člen stovkařské štafety získal i bronz. Zatloukal vládl nad překážkami, když na 300 metrech přes překážky časem 41,24 vteřin získal první stříbro, druhé dodal díky výhře v rozběhu na 110 metrů překážek (díky času 15,92). Jurásek také dokázal vyhrát svůj rozběh, na dvoustovce časem 23,79 nechal ve svém běhu všechny soupeře za sebou, nakonec to stačilo "jen" na 2. místo. Stejné umístění si připsal Jurásek na čtyřstovce. Dorostencům k výtečnému bodovému zisku pomohl i Josef Laštůvka, který skončil v běhu na 300 metrů překážek třetí hned za Zatloukalem. Štafeta ve složení Smička, Skoumal, Jurásek a Račák vydolovala bronz v běhu na 4x100 metrů, třetí místo získal i Ondřej Švub v běhu na 2000 metrů překážek.

Šumperským slečnám se již dařilo méně. Nejlépe se prezentovala Jana Trusková, která v tyčce dorostenek výkonem 3 metry a 5 centimetrů získala bronz. Ve svých rozbězích se na stupně dostaly i dvě juniorky. Pavla Straková sice v druhém rozběhu na 400 metrů skončila na výtečném druhém místě, čas však stačil pouze na osmé místo. Zuzana Peluhová v nejkratším překážkovém sprintu na 100 metrů skončila v druhém rozběhu taktéž druhá, za dosažený čas získala 6 bodů za 5. místo.  Dorostenky i juniorky skončily v pořadí družstev na samotném chvostu žebříčku, leč vliv na to měla i jednoznačně méně početná výprava než přivezly soupeřky.

Junioři díky svým bodovým přínosům nasbírali 77 bodů, což stačilo na 6. místo. Nejlépe se umístila výprava dorostenců. Ti díky výše zmiňovaným úspěchům, ale také i díky bodovým přínosům za umístění, získali třetí místo. Se svými 121 body ztratily na druhé Vítkovice pouhých 3,5 bodu. Za dva týdny (přesněji 31. května) se v Olomouci bude závodit znovu, tentokrát se v centru Hané bude konat Mistrovství Moravy a Slezska a výsledky šumperských talentů naznačily, že by mohla kápnout i nějaká medaile. Podrobné výsledky jsou k naleznutí na oficiálním serveru Českého atletického svazu - zde. O výsledcích Mistrovství Moravy a Slezska vás samozřejmě budeme podrobně informovat.

Zpět