V Bílovci exhibice - Šumperk vyhrál 9:0!

19.05.2008 18:20

Jednoznačnou záležitostí se stal souboj šumperského "A" družstva tenistů a tenistek s domácím TK Bílovec. Kdo očekával tuhý boj či dokonce výhru Bílovce, musel být značně rozčarován z vývoje střetnutí. Šumperk totiž zvítězil naprosto hladce 9:0 a udržel si neporazitelnost v soutěži. Hůře dopadl "B" tým Šumperka, který se představil na vlastních tenisových kurtech. V derby se Zábřehem se radovali hosté po těsné výhře 5:4. Nicméně znovu si skvěle vedla teprve dvanáctiletá Eva Rutarová, která navázala na týden starý výkon a opět zvítězila ve dvouhře výsledkem 6:0 a 6:0.

Stejný výsledek zápasu byl k vidění i v Bílovci a to dokonce dvakrát. Jiří Hobler si bez ztráty jediné hry poradil s domácím borcem Adamem Pavláskem, v souboji žen pak Barbora Vykydalová smetla stejně hladce Martinu Urbanovou. Šumperk měl celé utkání pevně ve své moci. Bílovec získal jediný set zásluhou Pavla Tomana, proti kterému musel Jiří Cikryt obracet nepříjemný stav. Zápas pak vyhrál Jiří Cikryt až vítězstvím 7:5 ve třetí sadě. V ostatních zápasech však bylo jasno.

Bohužel se nedařilo "B" týmu. Ten doma přivítal Zábřeh a nakonec prohrál 4:5. Za Šumperk opět dokázala naplno bodovat mladičká Rutarová, která nejprve sestřelila poměrem 6:0 a 6:0 hostující Lenku Horákovou, ve čtyřhře pak společně s Lucií Davidovou nedala šanci duu Horáková - Černá (dvakrát 6:1). I Davidová ve dvouhře uspěla a také ona nasadila Černé kanára (vyhrála 6:0 a 6:2). Z mužů však dokázal uspět pouze Kamil Kadlec, který ve dvou setech zdolal Krátkého. Ve všech ostatních zápasech mužské kategorie však slavili úspěch hosté. Ačkoliv tedy Šumperk vyhrál hladce v poměru vítězných her (80-67), tak v bodech podlehl 4:5.

Zpět